-A +A

Stadsring 185 - Amersfoort

Stadsring 185 is een leegstaand kantoor in het centrum van Amersfoort dat volledig getransformeerd wordt voor jongerenwoningen. Het pand heeft een vloeroppervlak van circa 3500 m2, hier worden 54 appartementen gerealiseerd. De bouw is gestart en de oplevering staat gepland in het derde kwartaal van 2016.

Ontwikkelaar R.I. de Vries en Partners heeft het project bedacht en ontwikkeld en zal in samenwerking met bouwbedrijf Zegers de verbouwing uitvoeren. Om de haalbaarheid te bepalen is eerst gekeken naar de doelgroep. De vraag die we hebben gesteld is “voor wie gaan we woningen maken?” Door extra woonkwaliteit toe te voegen aan het bestaande aanbod in de stad Amersfoort, is de slaagkans van het project groot. Transformatie heeft niet alleen betrekking op het gebouw maar ook op de omgeving. De buurt is nauw betrokken om de uitstraling en woonkwaliteit van openbare ruimte te verbeteren. Aan de achterzijde van het pand ligt een rustige, binnenstedelijke woonwijk. Aan de voorkant is uitzicht op de singelgracht, het singelplantsoen en de historische binnenstad.

De Alliantie wordt eigenaar en zal de appartementen gaan verhuren. Om de huurprijzen te maximeren voor jongeren (tot 30 jaar) heeft gemeente Amersfoort subsidie voor jongeren- en studentenhuisvesting verleend. Provincie Utrecht heeft aan De Alliantie een garantstelling verleend. Daarnaast heeft gemeente Amersfoort het bestemmingsplan aangepast en was er een aanspreekpunt binnen de gemeente.

Contact

contact

JOINN!

jonin