-A +A

Transformatie Neudeflat

Sinds maart 2015 wordt in hartje Utrecht gewerkt aan het transformeren van de iconische Neudeflat. Naast het creëren van nieuwe horecagelegenheden aan de populaire Neude, worden er maar liefst 88 appartementen gerealiseerd. Het gebouw roept bij veel inwoners en bezoekers van de stad gemengde gevoelens op. Voor velen is de flat een doorn in het oog die het uitzicht op de historische binnenstad schade aanbrengt. Anderen zijn juist trots op dit gebouw dat de wederopbouw van Nederland zichtbaar maakt in de Utrechtse binnenstad. De Neudeflat staat sinds de verhuizing van de gemeente Utrecht naar het nieuwe stadskantoor in 2014 leeg. Het gebouw, op de Vinkenburgstraat 26, is ontworpen door Huig Aart Maaskant, bekend van onder andere de Euromast en de Scheveningse Pier.

De Nieuwe Norm heeft het initiatief genomen door een plan te maken voor de transformatie van het gebouw in 2014. Zij hebben dit gedaan met het motto "the sky is the limit!". A3 Architecten heeft het ontwerp voor de transformatie voor haar rekening genomen.

Met de transformatie zal 6.460m2 uit de kantorenmarkt worden gehaald. De 88 tweekamerappartementen van elk circa 50m2 zullen in het vierde kwartaal van 2016 door De Nieuwe Norm turn-key worden overgedragen aan Syntrus Achmea Real Estate & Finance. De huurprijsindicatie is €1.000,- tot €1.500,- excl. per maand, waarmee de appartementen in de vrije huursector vallen. Op de begane grond en de 1e verdieping zullen horecagelegenheden gerealiseerd worden, die aansluiten bij de Neude.

Meet in Office

MEET IN OFFICE

STADSRING 185

stadsring